Werken met Breinprikkels

Voorschools

Zodra je met Breinprikkels gaat werken kun je het volgende verwachten:

Cursus Breinprikkels

Voorafgaand aan het werken met Breinprikkels volg je een cursus. Daarin komen onder meer onderstaande onderwerpen aan bod:

  • Theorie over primaire reflexen en houdingsreflexen
  • Belang van de mijlpalen zoals rollen en kruipen
  • Theorie over de motorische ontwikkelingsfases
  • Motorische ontwikkeling van jonge kinderen stimuleren
  • Hoe werkt de methode in de praktijk?
  • Veel praktische tips en voorbeelden

Tijdens de cursus worden een aantal materialen verstrekt die specifiek voor de gebruikers van beweegprogramma Breinprikkels ontwikkeld zijn. Buiten de cursus zijn geen zelfstudie uren nodig.

Licentie beweegprogramma

Het beweegprogramma van Breinprikkels werkt met een online licentie waar het hele programma in woord en beeld is uitgewerkt. Met de aanschaf van een licentie krijg je toegang tot het volledige programma van een jaar.

Breinprikkels in jouw groep

Het beweegprogramma van Breinprikkels beschrijft wekelijks een aantal beweegtips en afwisselende oefeningen. Deze oefeningen kunnen door de pedagogisch medewerkers naar eigen inzicht ingezet worden in de groep. Binnen het programma is een onderverdeling gemaakt in oefeningen voor 0-1 jaar, 1-2 jaar en 2-4 jaar.

De oefeningen zijn gericht op het stimuleren van grove en fijne motoriek, balans, symmetrie, reflexpatronen, sensomotoriek, ritme en oog-/oor-/hand-/voet-/mond-/gezichtsmotoriek.

Doelgroep: 0-4 jarigen
Voorbereiding: 5 minuten per dag

Kosten?

Heb je interesse in Breinprikkels, vraag dan een vrijblijvende prijsopgave aan.

Ervaringen