De gezichten achter Breinprikkels

Beweegprogramma Breinprikkels is ontwikkeld door ons, Sanne Peters en Hanneke Geerts. Jarenlang stonden wij met plezier voor de klas als leerkracht. In de loop der jaren zijn wij ons verder gaan verdiepen en specialiseren in leer- en gedragsproblemen en dan met name op het gebied van de motorische ontwikkeling en reflexintegratie.

Op dit moment hebben we allebei een eigen praktijk. Daar helpen we kinderen met uitdagingen die verband houden met een niet goed ontwikkelde motoriek. Deze kinderen lopen bijvoorbeeld vast op sociaal-emotioneel gebied en/of ondervinden problemen met leren. Wij gaan met het kind terug naar de basis om te kijken waar in de motoriek een disbalans is ontstaan en gaan heel concreet en fysiek met ze aan de slag. Het is mooi om te zien dat, zodra reflexen geïntegreerd zijn en de motorische basis op orde is, kinderen meer rust in hun lijf hebben, lekkerder in hun vel zitten en beter tot leren komen.

Het liefst zouden we deze motorische disbalans bij zoveel mogelijk kinderen willen voorkomen. Daarom hebben we samen Breinprikkels ontwikkeld. Een beweegprogramma voor voorschools (0-4 jaar), kleuters en groep 3, waarbij een stevige motorische basis gelegd wordt. Hierdoor kunnen kinderen vanuit een goed ontwikkelde motoriek op latere leeftijd hun talenten optimaal ontwikkelen.

Ervaringen