De gezichten achter Breinprikkels

Beweegmethode Breinprikkels is ontwikkeld door ons, Sanne Peters en Hanneke Geerts. Jarenlang stonden wij met plezier voor de klas als leerkracht. In de loop der jaren zijn wij ons verder gaan verdiepen en specialiseren in leer- en gedragsproblemen en dan met name op het gebied van de motorische ontwikkeling.

Op dit moment hebben we allebei een eigen praktijk. Daar helpen we kinderen met problematiek die oorsprong vindt in een niet goed ontwikkelde motoriek. Deze kinderen lopen vast op sociaal-emotioneel gebied en/of zodra ze aan het echte leren beginnen. Wij gaan met ze terug naar de basis om te kijken waar in de motoriek disbalans is ontstaan en gaan heel concreet en fysiek met ze aan de slag. Het is mooi om te zien dat, zodra de motorische basis op orde is, kinderen meer rust in hun lijf hebben, lekkerder in hun vel zitten en beter tot leren komen.

Het liefst zouden we deze motorische disbalans zoveel mogelijk willen voorkomen. Daarom hebben we samen Breinprikkels ontwikkeld. Een beweegmethode voor de kleutergroepen, waarbij kleuters een stevige motorische basis leggen welke ze goed kunnen gebruiken zodra ze op leren overgaan.

Ervaringen